Wespenbestrijding

Wespen, bijen en hoornaars

De meeste mensen hebben een hekel aan wespen. Dit insect wordt als erg hinderlijk ervaren. Als iemand allergisch is voor een wespensteek kan de wesp zelfs erg gevaarlijk zijn. Toch is de wesp wel een nuttig beestje. Hij vangt veel vliegen en andere kleine vliegende insecten. Er wordt ook gezegd dat de wesp een bijdrage levert aan bestuiving van planten maar dit is niet erg veel. Een wespennest bestrijden zou uzelf kunnen doen maar dit is niet aan te raden. Hierbij kunnen gevaarlijke situaties voor uzelf en uw omgeving ontstaan. Voor een klein bedrag helpen wij u van het wespennest af.

Bijen

Bijen zijn nuttige beestjes en beschermd. Wij bestrijden dus geen bijen. Als u een bijenzwerm in de tuin of aan uw woning heeft kunt u het beste een imker bellen. Deze komt dan het bijenvolk ophalen. Bijen en wespen worden vaak met elkaar verwisseld. Een wesp heeft een slank lichaam en is geel/ zwart gestreept. Een bij is meer bruinachtig en zijn lichaam wat dikker.

Hoornaars

Een hoornaar is de grootste van het stel. Over het algemeen is deze niet zo agressief als de wesp maar kan ook steken. Een hoornaar eet andere insecten, dus heeft ook zijn nut. Een nest die wat verder verwijderd is van de bewoning kan het beste met rust worden gelaten. Veroorzaakt het nest overlast dan kunnen we deze bestrijden.